Tuesday, January 12, 2010

Eclipse 2010 Norwegian Version : Ringformet Sol-formørkelse av 15 januar 2010

Annular Solar Eclipse of January 15 2010

Ringformet Sol-formørkelse av 15 januar 2010


Dette skal være et mye ser fremover begivenhet for alle som er virkelig interessert i astronomi og vitenskap i generelt. Den største nyheten er at den første Ringformet Sol-formørkelse av 2010 vil finne sted nøyaktig på fredag, den 15. januar 2010.

Heldigvis for alle os, Solen skal kaste Månens silhuett i en opphav som skal være rundt 300 km i bredde, mens banen reiser halvparten av Jordas cirkumferens. Det betyr at Månens skygge skal reise mer enn 20.000 km over Jorden, slik at alle mennesker her på Jorden har en passende sjanse til å vitne en solformørkelse.


I henhold til beregningene antumbral månens skygge starter sin reise fra Afrika, svevende på Chad, Den sentralafrikanske republikk, Den demokratiske republikken Kongo, Uganda, Kenya, Somalia og i det hele Afrikanske kontinentet. Etterpå banen skal tilnærme Indiske havet. Formørkelsen ventes å nå sitt maksimale varigheten av ringforme, som skal være ca 11 minutter og 08 sekunder.

Ringformet Sol-formørkelse av 15 januar 2010. Sri Lanka og India (Sør-India) samtidig vil bli den første asiatiske land som er kysset av formørkelsen. Da sentrale banen vil fortsette gjennom Bangladesh, Burma og Kina og skal gi alle observatører og forskere et en gang i livet opplevelse.

En delvis formørkelse er også observert i mye bredere sti av månens minimal silhuett. Mulige områder omfatter Øst-Europa, mest parten av Afrika, Asia og Indonesia.

Professional Norwegian Translation Powered by iHero Translations

No comments:

Post a Comment